Waaraan moet participatie voldoen? Dat kan per gemeente verschillend zijn. De ene gemeente geeft geen enkele kaders, andere gemeenten hebben het vastgelegd in een verordening.

Voor het uitvoeren van een participatietraject, zul je dus eerst op moeten zoeken waaraan participatie in jouw ontwikkelgemeente moet voldoen.

Om het je makkelijk te maken, heeft Parolo een overzicht gemaakt van de kaders die de verschillende Nederlandse gemeenten hanteren.  Zoek eenvoudig jouw gemeenten op en download direct het bestand waarin staat vermeld waaraan participatie moet voldoen.

Een soepel participatietraject?

Een soepel participatietraject is een traject waarin alle betrokkenen zich gehoord en betrokken voelen. Het is een traject waarin de inbreng van de participanten wordt meegewogen bij de besluitvorming, en waarin de uitkomst van het traject gedragen wordt door de omgeving.

Een participatietraject zonder gedoe, zo soepel mogelijk aan je verplichting voldoen? Parolo helpt je daarbij. Met de tool communiceer je professioneel met de participanten, ben je transparant en kun je afspraken vastleggen. En als kers op de taart: met één druk op de knop druk je het geanonimiseerd participatieverslag af die je zo kunt bijvoegen bij de aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Probeer hem 14 dagen gratis, zonder dat je betaalgegevens hoeft achter te laten of ergens aan vast zit, en ervaar de voordelen van Parolo.