Parolo is alweer 2 jaar! Op steeds meer plekken in Nederland wordt om een goede vastlegging en validatie van participatieprocessen gevraagd, of de Omgevingswet nu komt of niet. In projecten vragen wij vaak hoe het beter, optimaleren en slimmer kan, zo ook bij Parolo. Met de ontvangen reacties verbeteren wij Parolo. Dank daarvoor! Hier onze top 5 van grote verbeteringen.

1. Koppel Parolo met je eigen website

Binnenkort is het mogelijk om Parolo te koppelen met een eigen landingspagina voor je project! Participanten van je project kunnen dan op je eigen site inloggen en hoeven niet naar Parolo toe. Hierdoor zal het voor jouw volgers alleen maar gemakkelijker zijn om het participatieproces te volgen. Zo hou je alles bij elkaar. Op dit moment bouwen we een API voor WordPress. Wil je ook zo’n koppeling? Stuur een berichtje naar praatje@parolo.nl.

2. Eenvoudiger inloggen voor participanten en planvolgers

Wij willen het zo eenvoudig mogelijk maken om betrokkenen het project te laten volgen. Met beperkte inloggegevens maken wij het voor volgers gemakkelijk. Wij kregen namelijk de tip om dit te vereenvoudigen, omdat mensen die minder affiniteit hebben met computers dit lastig vonden. Zodoende wordt de groep potentiële volgers voor jouw participatieproject groter.

3. Eigen servers

De site is sinds kort verhuisd naar een toegewijde server. De snelheid van Parolo is hierdoor sterk verbeterd. Het kon namelijk voorkomen dat Parolo.nl even uit de lucht was wanneer het teveel gelijktijdig werd bevraagd. Heel vervelend als je net een belangrijk document voor jouw participatieproces hebt gedeeld en jouw volgers kunnen hier niet bij. Gelukkig behoort dit ongemak door de komst van onze eigen server nu tot het verleden.

4. Volgorde aanpassen van van documenten? Bepaal de volgorde eenvoudig

Het is nu mogelijk om de volgorde van documenten of activiteiten zelf te bepalen. Dit kan heel gemakkelijk door deze items te verslepen. Als je een poll bovenaan wilt hebben, dan kan dat eenvoudig. Wanneer meerdere documenten kort na elkaar worden geüpload, kan jij zelf bepalen welk document jouw volgers het eerste zien.

5. Eenvoudig uploaden en delen

Ontvang je een onderzoek per mail die je snel wilt toevoegen in Parolo? Met ons Enterprise pakket kun je een mail sturen aan het systeem en wordt het bestand toegevoegd aan de lijst. De titel wordt automatisch onderwerpregel, de tekst in de mail wordt automatisch de omschrijving. Zo kun je snel stukken toevoegen en hoef je alleen nog maar te delen.

Dit zijn wat ons betreft de grootste veranderingen. Mocht je nog ideeën of wensen hebben? Wij staan er open voor! Mail dan op praatje@parolo.nl