Participatie voor alle partijen goed geregeld

De gemeente moet erop toezien dat participatie juist is uitgevoerd voor projecten die invloed hebben op de ruimtelijke ordening binnen de gemeente. Ook bij haar eigen projecten speelt burgerparticipatie een belangrijke rol.
Hou overzicht en controle met Parolo. Gebruiksvriendelijk voor burgers, makkelijk voor jou. Ervaar de voordelen van gestructureerde participatie en probeer Parolo uit.

Gemeenten

Als gemeentefunctionaris schakel je tussen rollen en projecten

Bij participatietrajecten ben jij de vertegenwoordiger van de gemeente. Soms organiseer je zelf de burgerparticipatie. Vaak haak je aan bij het participatietraject die georganiseerd is door de projectontwikkelaar. Dagelijks schakel je tussen projecten en verantwoordelijkheden en heb je contact met verschillende partijen die verschillende belangen hebben. Bovendien ben jij degene die vanuit de nieuwe omgevingswet de controlefunctie heeft en moet bepalen of het project voldoet aan de participatieplicht. Hoe regel je dit allemaal en hou je het gestructureerd?

Met Parolo pak je participatie systematisch aan vanuit de participatieladder. Zo worden de juiste participatiemiddelen ingezet om tot een goed gesprek te komen. Niet alleen fijn voor je eigen projecten, maar ook fijn als een andere partij gebruik maakt van Parolo. Jij hebt namelijk ook de verantwoordelijkheid voor het goedkeuren van het participatiebeleid en het uitgevoerde participatietraject als het een project betreft dat van invloed is op de ruimtelijke ordening binnen jouw gemeente. Door middel van statistieken kun jij eenvoudig en snel beoordelen wat er aan participatie plaatsvindt.

Hoe je met Parolo participatie regelt

Parolo is de participatietool die jou helpt op efficiënte wijze te communiceren met burgers, projectontwikkelaars, organisaties en andere belanghebbenden.

 • Hou overzicht van alle projecten die er spelen
 • Parolo helpt je gestructureerd te werken volgens de participatieladder
 • Maak zelf gebruik van Parolo voor burgerparticipatie of faciliteer als gemeente als externe partijen verantwoordelijk zijn
 • Parolo kan makkelijk gekoppeld worden aan projectwebsites
 • Alle beschikbare informatie wordt transparant gedeeld en is door iedereen terug te vinden
 • Je hebt altijd inzage in hoeveel participanten actief zijn en stukken lezen, jij kunt met Parolo direct zien of anderen voldoen aan de participatieplicht

Werk samen met Parolo

Vanuit de gemeente heb je te maken met alle belanghebbenden van een project. Parolo is het perfecte middel om communicatie met alle partijen te structureren. Als gemeenten zijnde heb je er baat bij als zoveel mogelijk partijen werken met Parolo. Jij kunt makkelijk schakelen tussen projecten en behoudt het overzicht en de controle.

Kosten onder controle

Parolo maakt participatie transparant. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.
En dat doe we ook met onze prijzen: geen verrassingen achteraf!

Flex

Onbeperkt bestanden uploaden en delen

Onbeperkt aantal volgers per project

Bestanden exporteren tegen betaling (€ 25 per download)

Termijn van minimaal 120 dagen, daarna maandelijks opzegbaar

€ 250,-
per 30 dagen (ex. btw)

Fix

Onbeperkt bestanden uploaden en delen

Onbeperkt aantal volgers per project

Bestanden gratis exporteren

Na 60 dagen inactiviteit automatisch overschakelen pauze-modus (€ 100 per 30 dagen)

Bestanden gemakkelijk binnen het project uploaden via de e-mail

Termijn van minimaal 90 dagen, daarna maandelijks opzegbaar.

€ 500,-
per 30 dagen (ex. btw)

Pakket

Bij meerdere projecten is een pakketprijs mogelijk.

Anderen over Parolo

“Parolo is een verrijking gebleken in ons participatieproces. Bewoners konden de ontwikkelingen op de voet volgen. Ook de vele online reacties gaven waardevolle aanvullingen die de werkgroep weer mee kon nemen. Parolo heeft ons geholpen samen te werken met de buurtbewoners, waardoor we draagkracht kregen en het proces versnelde.”

AM wonen

“Het voeren van een open dialoog met omwonenden, toekomstige bewoners en stakeholders vormt de basis van waaruit wij werken. En daarvoor gebruiken wij Parolo. Met behulp van Parolo zorgen we ervoor dat belanghebbenden zorgvuldig geïnformeerd worden, zorgen we dat verwachtingen kloppen, dat afspraken helder zijn en er transparantie heerst. Hierdoor realiseren we projecten die gefundeerd zijn op lokaal draagvlak, de juiste waarden en met onze eigen signatuur.”

Wilma wonen

Waarom participatie regelen met Parolo?

 • Dé participatietool voor gemeenten

 • Bespaar tijd- en kosten

 • Regel participatie zelf

 • Voldoe aan de gestelde eisen vanuit de omgevingswet

 • Krijg maximale input van betrokkenen, zonder technische belemmeringen

 • Geen onverwachte kosten

 • Support nodig? Parolo staat voor je klaar

Regel participatie goed, meld je nu aan!

Wil jij ook communicatie en participatie van bewoners, omwonenden en andere betrokkenen goed regelen?
Maak dan een account aan en start direct.